fredag 21 december 2012

Miles Martinet TT.1, Pavla 1/72 (2012)



Utan konkurrens den sämsta modell jag någonsin byggt, klumpigt gjutna delar, obefintlig passform, vissa rena tankefel hos konstruktören och en hel del annat jäkelskap som jag inte ska gnälla vidare på nu, utan helt enkelt visa upp hur det blev till slut. Men som det kanske framgår är det här inget bygge som jag rekommenderar - bortsett från att Martineten är en trevlig kärra!



Propellern var oanvändbar, tänkte först använda spinnern och komplettera med andra blad. Men rätt som det var hade mattmonstret käkat upp den, så det fick bli en modifierad propeller från en Westland Lysander istället. Vilket innebar att spinnern är för liten, men i ärlighetens namn känns det mindre viktigt i sammanhanget...


Fast dekalerna var riktigt fina!


Så har Fireflyn i alla fall fått en kompis. Och - lite oväntat - även av en fetlagd gul herre från Linköping! En gul Tunna!


2 kommentarer:

  1. Man ska vara snäll mot Pavla, de gör så gott de kan.... Jag har några olika modeller från dem och ska man vara artig så kan man ju säga som så att det finnes de som håller högre kvalitet...

    Kanonfin modell av en udda förebild!

    Hälsningar Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Magnus! Du är snällare än jag. Man får verkligen hoppas att de kan bättre. Sedan ska väl sägas att jag nog bedömer den lite hårt eftersom jag hade betydligt högre förväntningar. Modellen har ju inte så många år på nacken.

      Radera