söndag 16 februari 2020

Mikojan-Gurevitj MiG-25RBT, ICM 1/48 (2019)MiG-25 är en av mina absoluta favoriter alla kategorier. Kombinationen hyperfart och grovhuggenhet och dessutom en rätt snygg design är svår att stå emot. Jag byggde Revells gamla i 1/48 som tonåring, men när ICM kom ut med sin nya fotospaningsversion för några år sedan slog jag till direkt.  Lite för direkt, visade det sig. ICM hade nämligen missat bulan under nosen, som jag fick fixa till på egen hand:


Dessutom fick jag ordna den något felaktiga formen, "knäcken" på nosen saknades. Det hela löstes med en bit sprue som limmades fast, som tryckte ut nosen till rätt form.

Om jag hade kunnat vänta lite, hade jag kunnat köpa ICM:s uppdaterade, eller Revells rebox med korrekt nos... Nåja. Nosen monterades på framkroppen. En hyggligt stor modell är det, jämför med Mirage F1:an i 1/72.


Det är en ganska komplicerad konstruktion, men det mesta passar riktigt bra. Tur det!


Så mycket mer byggbilder behövs egentligen inte, resten gick ihop rätt bra. Ställ och hjul målades och fick lite extra detaljer. Dessutom justerades vinkeln något så att planet fick rätt vinkel, utan justering står det lite för upprätt.Sedan dags att måla. Först en ordentlig pre-shade. Det här skulle bli en riktigt härligt sliten sak.

Det här var premiär för mig med Mr. Paint. En upplevelse med blandade känslor. Fantastisk att måla med, men hemsk doft!


Och så på med dekalerna som tonades ner något, lite extra vädring och sedan var allt klart.


Några detaljbilder:Ett kul bygge av en legendarisk förebild och ett bygge som jag blev riktigt nöjd med. Domarna på utställningarna var inte lika nöjda, men ett brons blev det i alla fall på 08 Open 2019.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar