fredag 7 juni 2019

Supermarine Attacker FB.2, Trumpeter (2019)


Saknade färger till min Meteor och i väntan på att de skulle dyka upp fick jag plötsligt lite byggtid över. Vad göra? Jo, kasta ihop något mer såklart. :) Trumpeters Attacker hade legat på hyllan ett tag som ett potentiellt snabbygge. Lade inte någon tid på att justera de grodor som finns, utan byggde den rakt ur lådan. Bälten fanns t o m med som ets, så inte ens de behövdeläggas till. Så det här tog inte många minuter:


Passformen är i stort sett felfri. Spacklet på nosen är mest en säkerhetsåtgärd, i övrigt behövdes bara lite spackel vid luftintagens infästning i kroppen. Så bortsett från lite meck med att få en snygg övergång mellan hjulhus (separata delar) och vingens undersida, ramlade det mesta ihop av sig självt.


Huven fick bli öppen till slut, när jag avmaskerade den visade det sig att det hade kommit imma på insidan. Så det blev till att plocka loss den (länge leve vattenlösligt lim!) och när den ändå var borttagen kunde den lika gärna få förbli öppen. Inredningen är rätt spartansk, men i det typiskt brittiskt svartmurriga hålet syns ju ändå ingenting...


Tamiyas böjbara maskeringstejp är grym. Det grå på nosen är maskat med en enda tejpbit som gick från luftintag till luftintag.


Bytte ut Trumpeters svartblå rundlar mot nya med en mer korrekt blå färg. Målat med Gunze och som vanligt lackat med Ocean, även den här gången ovanligt välstädat för att vara mig. Men dessa var ju inte i tjänst tillräckligt länge för att bli särskilt nedslitna.


När jag började bygga den, tyckte jag att den var hiskeligt ful - det var egentligen därför jag köpte den. Fult kan vara så fult att det nästan blir snyggt. Men nu vete sjutton om jag inte börjar se tjusningen med denna märkliga skapelse. Antagligen ett exempel på Stockholmssyndromet. :)

2 kommentarer:

  1. Hej Björn! Jag satt å sökte på nätet efter lim och hamnade på din härliga sida för att jag skrev in "styrene" i sökningen tror jag. Jag letar efter ett bra lim som går att limma det som amerikanerna kallar just styrene och tänkte att du verkar ju veta en del om sånt här?
    Jag behöver ett lim som sammanfogar snabbt men med iallafall en halv minuts arbetstid eller så så att det inte binder bokstavligen omedelbart. Och gärna ett sånt lim som man duttar på skarven man redan satt ihop och som sugs in av kapilläreffekten. Tunnflytande alltså.
    En amerikansk kille jag följer på nätet talade om ett jättebra lim, SciGrip nr3, men jag kan inte hitta det i Sverige. Vet du vad jag kan använda istället? Värt att fråga, tänkte jag. Tack på förhand! Vänlig hälsning! /Theo

    SvaraRadera
  2. Hej Theo! Kul att du hittade hit! Jag använder etylacetat som fungerar precis som du beskriver. Det är tunnflytande som vatten och fungerar så att det smälter plasten, vilket gör att man får riktigt fina skarvar. Etylacetat går att beställa, men det finns ett enklare sätt. Det är nämligen huvudingrediensen i acetonfri nagellacksborttagning som finns att köpa i vanliga affärer. Jag själv använder Gripen Remover som jag köper i den lokala ICA-affären. Funkar klockrent! Lycka till! /Björn

    SvaraRadera