tisdag 7 december 2010

J 34 Hawker Hunter F.4, Revell 1/72 (2008)Revells byggsats i 1/72 är en liten pärla. För att få till en J34 krävs egentligen inte mer jobb än själva konverteringen. Så det som gjorts är alltså avkapning av sågtandsvinge, justering av motorutblåset, modifiering av diverse utblås på kroppen, tillägg av några utblåsrör och antenner på undersidan och en lättare justering av stolen plus några små tillägg i cockpit.


Jag ville bygga en sen J34, så som de såg ut strax innan F9 slog igen 1969. Försökte få till den blekta, smutsiga känslan så mycket som möjligt, men inser i efterhand att jag nog kunde tagit i ännu mer. Sveriges sista Hunters såg rätt bedrövliga ut.


Målning och dekalerSmåtexterna kommer från Maestro/Flying Colors Hunter-ark. Kronmärken och individnummer från FC:s ark medan nian är en gammal Specialtryckklenod. Målat med Gunze och mattlackat med Ocean.FörebildenIvar blå 37 var en av de sista J 34:orna på Säve innan flottiljen lades ner 1969.

1 kommentar:

  1. Björn,
    Jag satt och letade lite bilder för ett bygge av J34 en Revell-sats. Hittade dina bilder och kommentarer. Otroligt inspirerande! Jag har aldrig själv försökt mig på liknande och är inte i den nivån. Hur gör man...:)
    Snygga byggen.
    Mikael (Kumla)

    SvaraRadera