måndag 26 juni 2017

Avro Shackleton AEW.2, Revell 1/72 (2016)


Efter att vi byggare väntat i åratal på att Frogs gamla Shackleton skulle få avlösning (och på en ordentlig Mk,2), dök plötsligt både Airfix och Revell upp med helt nya häromåret. Efter noga övervägande, valde jag Revell. Orsaken var nitarna, Shackleton är känd som "Ten thousand rivets flying in close formation" och då Revell verkligen tagit fasta på detta, kändes det betydligt mer lockande än Airfix lösning med släta ytor och paneldiken.


Modellen var en trevlig erfarenhet. Det mesta passade utan större besvär. Lite problematiskt var det att återskapa nitarna på de partier på kroppen där lite slipning krävdes. Men annars klonkade det mesta ihop tämligen smärtfritt.


Till skillnad från Airfix har Revell varit ganska sparsmakade med interiören. Vilket inte är något större problem då inte mycket syns. Här några bilder på det som döljer sig innanför skalet:
Enda minuset är att det blå i dekalerna är på tok för svart. Så det blev till att ersätta dem med rundlar ut dekalarkivet. Dekalerna i övrigt funkade fint, kanske inte helt 100 i färgerna, men tillräckligt.

Shackleton är en fantastisk maskin, som trots att den hade rötterna i Avros andra världskrigsbombare flög i aktiv tjänst in på 1990-talet. En sann klassiker!

Målningen var inte särskilt avancerad, använde Gunze H337 Extra Dark Sea Grey. Enda utmaningen var maskeringen av propellerspetsarna. Många spetsar är det...På det stora hela ett mycket trevligt bygge som tog hem ett hedersomnämnande på 08 Open 2017.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar