måndag 26 juni 2017

Dassault Mirage F.1B, Special Hobby (2017)


Det finns vackra flygplan. Och så finns det Draken. Men det finns också Mirage. Och även om III-serien är min favorit, ligger "papperssvalan" F.1 inte långt efter. Eftersom jag har en förtjusning för tvåsitsare fick B-versionen bli först ut när Special Hobby gav ut sin utsökta F.1-serie häromåret.


Det här är en riktigt trevlig modell. Lite feta panellinjer bara, men i övrigt ramlar det mesta ihop utan större problem. Detaljeringen i cockpit är hygglig och eftersom allt är svart, funkar det bra med öppna huvar.


Det enda tillägget är egentligen bältena som är gjorda av folien från en whiskyflaska - de är inte ens målade...


Utblåsets passform är finfin även den, så det funkade fint att montera det efter målning.


Lådans dekaler är riktigt fina. Dock är de båda alternativen olika specialmålningar med stora dekalsjok som skulle på lite krångliga ytor. Så jag skaffade ett extra ark från Berna Decals som komplettering. Det hade dessutom de mörkare prickarna i kokarderna som finns på franska flygplan numera, SH-arket hade bara den tidiga, ljusare, varianten som blir fel på just detta exemplar.


Jag valde att låta bli last - eller ens balkar - under vingarna, då framträder linjerna bättre på detta underbart vackra flygplan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar