måndag 9 juli 2018

Mil Mi-2, Aeroplast 1/48 (2018)Helikoptrar är kul, egentligen borde jag bygga fler än jag faktiskt gör. Fick ett infall när jag fick syn på att Mi-2 fanns i 1/48 från polska Aeroplast och hittade en bild på ett härligt slitet östtyskt exemplar med de stora lysröda fälten som snygga färgklickar. Modellen beställdes och hamnade för ovanlighetens skull direkt på byggbordet.


Inredningen är ganska spartansk, men det som syns genom fönster och dörrar är ändå ganska välgjort. 


Passformen var också okej. Nosen var en utmaning med hela nospartiet i tudelad klarplast där sedan vindrutan skulle klämmas in mellan det och taket. I övrigt funkade det mesta bra. Det enda minuset var en total avsaknad av numrering på gjutramarna (numren fanns bara på en avbild av ramarna på beskrivningen...), vilket försvårade bygget en hel del.


I övrigt var modellen en positiv överraskning med fin ytdetaljering. Dekalerna kom från DF-Helostuff och var väl tryckta, men med rekordtjock dekalfilm. Så resultatet blev lite sådär. Nationalitetsbeteckningar, småtexter och emblem kunde dock tas ur lådan. "SMH" står för "Schnelle medizinische Hilfe", dvs snabb medicinsk hjälp.


 Rotorns upphängning i tunna, tunna stag är garanterat skalenlig, men också tämligen skör. Det är ingen modell som man skakar runt, direkt... Gardinerna (en kul detalj, hur ofta gör man gardiner i skala 1/48?), är gjorda av hushållspapper.


Sammanfattningsvis ett annorlunda men roligt bygge av en udda fågel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar