söndag 22 februari 2015

Inköpt: Daedalus HKP 1

Tänkte börja lägga ut en del lite udda inköp på bloggen. Först ut är Daedalus HKP 1, en riktig raritet som jag hittade i webbshopen hos den nyöppnade svenska hobbybutiken Din och min hobby i Borås- De har även en fysisk butik, och för min del är det lite kul med Borås. I tonåren bodde jag i trakten och letade ibland modeller på både klassiska Barnvaruhuset och - såklart - Hobbex. Så det är roligt att det kommit en ny handlare där, i synnerhet som de har gott om andra rariteter. Kolla gärna på deras hemsida.

Hursomhelst: Över till modellen. För några år sedan byggde jag Special Hobbys H-21 som en svensk HKP 1 i 1/48. Egentligen var ursprungsplanen att bygga den i 1/72, men jag saknade de flottörer som fanns större delen av tiden på de svenska maskinerna. De hade funnits i en enda utgåva, nämligen denna, men den var utgången sedan många år och något jag letat länge efter. Den som söker han finner!

Här är de eftertraktade delarna! Dekaler har jag redan från Belcher Bits, men de här ser fina ut också. Ska se vilka jag använder till slut. Dessutom behöver rotorbladen bytas ut, de kommer jag att plocka från en gammal Airfix.

Plasten är Hobbycrafts gamla utgåva, ser hyfsad ut, men jag kommer nog att använda Italeris betydligt mer detaljerade modell - som inhandlades för många år sedan för detta projekt som nu äntligen kan bli verklighet. Tanken är att bygga en grön, sen HKP 1 från 2. Helikopterdivisionen på Säve i början av sjuttiotalet.

När bygget drar igång vete sjutton, Men planerna är att det ska ske i år i alla fall. Diggar dessa maskiner skarpt, ska bara bygga undan lite annat först.

1 kommentar:

  1. Sådana här prylar är alltid kul att komma över, speciellt om man letat ett tag efter dem. De rackarns tjeckerna med sina injektionsgjutna modeller av även de mest udda förebilderna dräpte tyvärr "multi-media"-eran som måste peakat någon gång kring 1995. Det är bättre nu men var intressantare förr :-) !

    Hälsningar

    Magnus

    SvaraRadera