fredag 7 juni 2019

Gloster Meteor F.8, Airfix 1/48 (2019)


Dålig med uppdateringar hittills i år, men våren var ändå rätt produktiv. Kanske delvis för att jag såg till att avsluta en del gamla projekt. Till exempel den här, Airfix halvnya Meteor med dekaler från Stoppel.Precis som i Tamiyas Meteorer följer motorerna med. Tänkte låta en vara exponerad, så lite extra slangar och kablar lades till:


Även den ena uppsättningen puffror får visa upp sig. Klokt också eftersom passformen på luckan inte är helt hundra, så paradoxalt nog är det enklare totalt sett att låta dem synas. Resten gick ihop rätt snart utan större problem. Lite krux med vingens infästning i kroppen på undersidan, men annars ramlade det mesta ihop av sig självt.Dekalerna var lite sådär, passningen inte helt perfekt, däremot var de tunna och silvrade inte. Stolen fick kuddar och bälten av whiskyflaskefolie. Den blå är faktiskt inte ens målad...De referenser jag hade visade på ganska blanka och välvårdade Meteorer i Danmark. Så då fick det bli tämligen ovädrat - lite ovanligt för min del - den här gången. Målat med Tamiya och Gunze och lackat med Oceanlack som vanligt.
Kul bygge av en skön förebild! Rekommenderas varmt!Har även Stoppels danska dekaler till Spitfire IX. Så det blir mer danskt i framtiden, börjar faktiskt få ihop en viss dansk kollektion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar