tisdag 25 januari 2022

Saab J 29F Tunnan, Pilot Replicas 1/48 (2018)Jag har varit usel på sistone vad gäller att uppdatera vad som skett på byggbordet. Inte ett enda av mina 20 byggen från 2021 har kommit med... Nåja, skärpning är på väg. Börjar uppsamlingsheatet med en goding från 2018 som jag inte fotat ordentligt förrän nu; Pilot Replicas underbara J 29 Tunnan.


Det blir inte så många byggbilder den här gången - bland annat på grund av modellens lättbyggdhet. Den ramlade nästan ihop av sig självt! Men här kommer en titt in i cockpit:


...och här en bild från målningsprocessen. Först lite pre-shade, följt av Vallejos metallfärger i olika varianter.


Dekalerna i lådan är jättefina, men jag valde ändå Moose Republics ark. Främst eftersom jag är en F 9-fantast och den här är ett led i mitt mångåriga projekt att bygga alla deras huvudtyper i 1/48. Det går väl sådär hittills, men fler ligger i pipelinen.
Egentligen finns inte så mycket mer att säga om den här än att man gärna vill bygga en till! En väldans trevlig modell är det i alla fall!


Passformen är fantastisk. Den enda utmaningen är "käken", dvs partiet på undersidan strax bakom luftintaget. Extra bonus för att luftbromsarna är separata. Ofta är lösa luftbromsar ett otyg, men just när det gäller Tunnan är det helt rätt att kunna ha dem utfällda när maskinen avbildas i parkerat läge.


That's it. Ett hedersomnämnande på AIM i Göteborg 2018 blev det, trevligt nog! Och vi avslutar med den klassiska Tunnan-profilen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar