lördag 15 december 2012

Saab TF-35 Draken, Hasegawa 1/48 (2012)


 


Det här snabbprojektet på två år blev klart lagom till Art in Miniature, men har inte hamnat framför kameran förrän nu.

 

Utgångsmaterialet är Hasegawas RF-35/S 35E. Egentligen är bygget en biprodukt till ett kommande SK 35-bygge. Använde den extra huven som följer med i lådan för Maestros konverteringsset, medan den bakre inredningen är diverse överbliven Drakeninredning från andra byggen.

Nosen är en rejält omslipad RF-35-nos som filades till innan Maestro kom ut med sin. Balkarna hann de däremot få till innan jag kom till det momentet, så de är i resin.Dekalerna är blandat från lådan, Stoppels siffror och diverse NATO-småtexter från dekalarkivet.Lite extra kablage skadar aldrig. Fast mest på huvudställen,
Att få till en blank yta var ett rent helsicke! Jag är fylld av beundran för alla er bilbyggare!!! Matta ytor är ju rena semestern jämfört med detta.
 

Det finns många härliga Drakenversioner. Men inget går upp mot denna dansk. TF-35 är verkligen Draken med Extra Allt. Mums!Målad med Gunze 309.


Sådär. Nu över till dagens stora projekt: Inkånkande av och klädning av julgran. Temat känns bekant på något vis.Förebilden
AT-160 var den näst sista Draken som byggdes och eftersom AT-161 havererade tidigt, var det i praktiken den sista Draken. Den är numera bevarad på Österlens Flygmuseum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar