måndag 15 augusti 2016

English Electric Lightning F.2A, Airfix 1/72 (2016)

Postar inte alltid mina byggen i ordning. Så den här blev klar i vintras, årets första (men den är i alla fall från i år). Ett snabbygge i mellandagarna av en modell som inte skulle vålla några större problem. Så var tanken och så blev det också. (Som bekant är det inte alltid så...)


Om själva bygget finns inte så mycket att säga. Mer än att det var trångt. Luftkanaler, utblås och cockpit ska in på förhållandevis liten yta - dvs helt autentiskt! Lyckligtvis gick det att få plats med lite tyngd också. Nosringen sitter fast på luftkanalerna, jag valde därför att måla den redan i början av bygget - vilket jag inte hade så mycket för, jag fick ändå måla om den på slutet. Positivt att noskonen är en separat del, vilket förenklade både målning och montering av nosvikt (det gick att anpassa när modellen stod på egna ben).


Tja, sedan var det bara att montera ihop den. Som så ofta med nya Airfix, är det som sagt trångt och minsta felmontering innebär att det hela inte passar - allt måste sitta exakt så som det är tänkt. Men med lite milt våld gick kroppshalvorna ihop och sedan var det bara att montera resten och måla. Jag använde lådans dekaler, som som vanligt håller hög standard.
Airfix har en stor fördel jämfört med Trumpeters Lightning: Den är korrekt i formerna.Allt målades med Gunze medan undersidan är Tamiyas Bare Metal Silver på sprayburk, med ett tunt lager Xtracrylics silver i varierande nyanser.


Ett avkopplande snabbygge av en klassisk maskin. Rekommenderas varmt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar