torsdag 11 juli 2024

Dassault Étendard IV M, Heller 1/48 (2023)

Bild
En titt in på favoritbutiken Hobbybokhandeln i Stockholm resulterade lite oväntat i att jag kom ut med Hellers Étendard IV M. Än mer oväntat var kanske att jag faktiskt satte igång att bygga den rätt så snart. Inspirationen kom förstås från Kinetics Super Étendard som precis avslutats. Det här är ju dess föregångare och det var intressant att jämföra de båda. Plus att jag var inne i en fransk period.

Med tanke på att det här är en modell med över 30 år på nacken är den ändå hygglig. Ovanligt för att  vara en Heller är att den faktiskt har nedsänkta panellinjer. På det stora hela är den betydligt bättre än Hellers andra 1/48-modeller från den här tiden.

53409857973_cea138ae97_b.jpg

Efter Super Étendard-bygget fanns en del användbara prylar till den här. Bland annat delar av cockpiten och dekalerna. Så Kinetics fina stol fick bälten av folie från en whiskyflaska. Jämfört med Kinetic finns en stor fördel: Slatsen på vingframkanterna är inte separata, utan sitter ihop med vingarna. Efter att ka kämpat mig igenom usel passform på just den detaljen på Kinetics modell, var det här i högsta grad välkommet. Modellens sämsta del är luftintagen, där den obefintliga inredningen fick döljas med hembyggda FOD-luckor.

53403772198_92fe1e4c83_b.jpg

Hellers dekaler var heller inte så lysande, milt uttryckt. Tur då att det mesta fanns på Kinetics stora och bjussiga ark:

53409866158_1c0a78a361_b.jpg

 

På det stora hela en gammal modell med de utmaningar som följer med den. Men ändå trevlig och korrekt i det mesta, och definitivt en av Hellers bästa i den här skalan. Rekommenderas för nostalgiker som söker en utmaning som ändå kan ge ett helt okej resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar