måndag 5 augusti 2013

Saab J 29B Tunnan, Heller 1/72 (2013)


Svärmor är sedan många år sambo med en Kongoveteran. Visserligen höll han sig på marken, men han har ändå med en stark relation till F 22 och dess J 29:or. I slutet av juli i år fyllde han 75 och dagen till ära knåpade jag ihop en 29:a åt honom i förra veckan. Ambitionen var inget annat än att ge honom något som skulle se snyggt ut i bokhyllan, så vädring och annat hölls till ett minimum, här handlade det mer om att bygga en elegant displaymodell än en exakt kopia.Modellen är förstås Hellers med nedslipade vingframkanter medan ett gammalt Matchboxställ målades och skapade en skön flygande känsla. Tunnan är ju oändligt mycket snyggare i luften! När jag ser den, undrar jag varför man inte bygger fler modeller i flygande skick, de blir onekligen rätt läckra. Dessutom slipper man en del jobb.Flygande maskiner kräver förstås sin pilot.


Dekalerna kommer från Revells nyutgåva av Matchbox 29:a. Inte helt hundra, men ett snyggt FN-märke fanns med, vilket ju livar upp den annars rätt färglösa kärran. Allt målades med Tamiyas gloss aluminium på kanna och lackades i en halvmatt nyans.
 
 
 
Presenten togs emot väl och placerades mitt på festbordet. Lite senare på kvällen, när whiskyn kommit fram, serverades vi gäster dessutom flera spännande Kongominnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar