måndag 9 juli 2018

Jakovlev Jak-28P, Bobcat 1/48 (2017)


Är detta det coolaste flygplanet genom tiderna? Ja, om det inte är det, så ligger denna underbart ryska sextiotalare garanterat i toppen på den listan. Hur futuristisk som helst och helt suveränt läcker, som hämtad ur en Blixt Gordon-serie. Så lyckan var total när Bobcat gav ut denna lite förbisedda klassiker i 1/48. 


Modellen är verkligen ömsom vin, ömsom vatten. På pluskontot finns en för det mesta bra passform, bra former, hyggliga dekaler, fina detaljer i cockpit och skaplig ytdetaljering. På minuskontot ett par sjunkmärken påvingarna, en konstruktion på luftintagen som är i stort sett omöjlig att få till perfekt invändigt, några passformsgrodor och en lite obehaglig mjuk plast som är svår att jobba med. I lådan fanns både den korta och den långa nos som användes, självklart fick det bli den långa som måste vara en av flyghistoriens längsta radomer i förhållande till planets storlek!


Cockpit var fin direkt i lådan, så det räckte med några bälten (gjorda av folie från whiskyflaskor) och några små handtag.De röda robotarna är övningsrobotar, den röda färgen var svår att stå emot som en extra färgklick.


Sammanfattningsvis ett för det mesta riktigt roligt bygge av en maskin som verkligen sticker ut! Den belönades också med ett silver på C4 Open 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar