tisdag 7 december 2010

Supermarine Spitfire Mk IXc, Airfix 1/72 (2010)Trots det fina vädret lyckades jag peta ihop några modeller under sommarsemestern. En av dem var denna Spitfire IXc, i något annorlunda färger än de man brukar se.

Modellen är Airfix nya, en mycket trevlig historia. Begreppet "Airfix Spitfire" andas ju nybörjarklassiker och den här bär verkligen upp traditionerna. Frågan är om det finns någon bättre instegsmodell på marknaden just nu. Lättbyggd och hyfsat detaljerad ger den en trevlig byggstund även för den något mer rutinerade.Panellinjerna har fått kritik för att vara för breda, men jag tycker ändå att de funkar bra, har sett betydligt värre.Ett kul, okomplicerat bygge var det. Sådant som trots sin enkelhet skänker stor bygglädje. Länge leve Airfix! :-)Målning och dekaler
Målad med Gunze och med dekaler som är en blandning av kokarder i reservlådan och egenhändigt ihopknåpade bokstäver och siffror. (Den silverfärgade nagellacken är ett resultat av ivrigt Mustangmålande.)FörebildenMH880 flögs bland annat av en polsk skvadron under andra världskriget. Efter kriget märktes den om som FC-WG och tjänstgjorde på Empire Central Flying School, Hullavington där den flögs under åren 1945-47.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar