fredag 3 augusti 2012

F-5E Tiger II, Revell, 1/48 (2011)


Amerikanska kärror hör knappast till vanligheterna på mitt byggbord. Men när den lille sonen, då sex år, på egen hand letat upp en julklapp till pappa, då bygger man den. Med glädje dessutom, det är alltid kul med något annorlunda.

 

Märket är Revell, men det här är väl egentligen är en gammal Monogram. Bra på sin tid. Men det var ju ett tag sedan.

I lådan låg märkning till en schweizisk maskin. Svenskbyggaren i mig vaknade och jag valde att bygga den som en av de maskiner som österrikarna hyrde av grannlandet för att ersätta Drakarna när de gått i pension. En liten, men ändå svensk koppling. :-)

Ristade nya panellinjer och petade i några bälten i cockpit, i övrigt är det mesta rakt ur lådan. Minns att dessa Monogram var högsta vinsten förr, detaljeringen var fantastisk - då. Med dagens mått mätt är den väl rätt ordinär, men ändå bättre än många andra sjuttio- och tidiga åttiotalare. Passformen var lite si och så ibland, riktigt bra ibland. Lite originellt var att ram och glas på huven var i två delar. Lite märkligt att man inte ser det oftare.

Att hitta rätt dekaler var enkelt, österrikarna behöll schweizarnas märkning, även de tvåspråkiga tysk/franska småtexterna. Det enda som behövde fixas var att göra om siffrorna till rätt individ (lite klipp och klistra), fixa till ett litet emblem på fenan (egen tillverkning) och ersätta de vita korsen med österrikarnas trianglar som hittades i dekallådan (Revells Draken, 1/72:orna passade precis i 1/48).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar