fredag 10 augusti 2012

Hawker Hunter T.7, Matchbox 1/72 (2012)
Hawker Hunters tvåsitsare är en udda fågel som mer ut som någon slags businessjet. Det är sällan tvåsitsaren är så totalt annorlunda jämfört med ensitsaren. Den här inköptes i ett anfall av nostalgi, en likadan inhandlades på semester på Gotland när jag var tolv år. Då byggdes den som svensk J 34, trots att jag egentligen var mer sugen på T 7:an på Roy Huxleys underbara boxart:När det så arrangerades en Matchbox SIG på IPMS Open 2012, väcktes inspirationen att bygga den också. Bygget var lite trixigare än jag minns, men det värsta var dekalerna som kändes som en gammal papyrusrulle.

Lyckades rädda de individspecifika, men i övrigt kommer det mesta från dekalarkivet. Lite gottåblandat med andra ord. I övrigt är det som ni märkt rakt ur lådan. Fick ner krondikeskänslan en aning genom att slipa kroppen.

Panellinjerna är lite avrundade där de möter ytan och därmed bredare längst upp. Så slipar man ner en del där, blir de faktiskt en aningen smalare. Mer lite i stil med nya Airfix. Dvs bättre men inte bra. Å andra sidan är de rätt få, så de sabbar inte så mycket ändå.

Ett skönt nostalgibygge! Det är riktigt kul att återuppliva barndomens modeller ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar